Tapijt legmethoden

Tapijt biedt een maximale flexibiliteit. Het is gemakkelijk te snijden en te combineren. Met de verschillende beschikbare legmethoden komt u altijd tot een optimale oplossing, zowel uit praktisch oogpunt als uit oogpunt van kostenbesparing.

  1. De spanmethode, waarbij tapijt wordt bevestigd op een ondertapijt met spanstrips (spijkerlatjes), biedt een superieure (geluids)isolatie, langere levensduur en maximaal comfort. Vervanging is bovendien heel gemakkelijk.

  2. Lijmen op de ondervloer is geschikt voor de meeste gebieden, inclusief hellingen en gebieden met intensief verkeer. Naden blijven duurzaam zonder dat er beperkingen zijn aan de grootte van het gebied waarin het tapijt wordt gelegd. Als tapijt wordt gelijmd, kunnen speciale randen of specifieke ontwerpen worden gerealiseerd. Het is belangrijk alleen gebruik te maken van oplossingsvrije lijmen met een optimale uitstoot van vluchtige organische verbindingen (VOCís). Deze moet gecertificeerd zijn volgens EC1, een label dat aangeeft dat deze lijmen voldoen aan een aantal gezondheidscriteria.

  3. Gebruik van spuitlijm is perfect op tapijttegels en maakt vervanging gemakkelijk.

  4. De haak- en lusmethode voor het leggen van tapijt is snel, goedkoop en beschadigt de ondervloer niet.

  5. Dubbelzijdige tape is een goed systeem, maar wordt alleen aanbevolen voor kleine ruimten, zonder naden.

  6. Los leggen is gemakkelijk en goedkoop: handig voor kleine ruimten als een tapijt wordt gebruikt met een hoge dimensionele stabiliteit.