Odour TestWanneer er vragen zijn
neemt u dan contact met ons op

 

Odour Test

Allerlei geuren  kunnen de gezondheid van de consument ernstig hinderen. Daarom  is de enige geur die  uit het geteste monster mag komen een beperkte  karakteristieke “nieuwgeur” van tapijt.  Alleen deze producten krijgen het GUT label.

Hoewel het ervaren van geur subjectief  en ook aan schommelingen onderhevig is, wordt hier een eenvoudige test gedaan die uitstekend geschikt is om tapijt te beoordelen.


Geur test voor tapijt

Net als bij andere geurtests wordt de test op tapijt uitgevoerd door een groep testpersonen die hiervoor speciaal zijn getraind. In een “worst case” scenario wordt de geurontwikkeling bevorderd onder verhoogde temperatuur (directe blootstelling aan het zonlicht, vloerverwarming).

Nadat het monster is geconditioneerd beoordeelt de groep testpersonen elk afzonderlijk de geurontwikkeling, zowel het type geur, de geurintensiteit als  de totaalindruk. 

Het belangrijkste doel van de geurtest is om een duidelijk onderscheid te kunnen maken tussen een acceptabele “nieuwgeur” (schaal 3) en een  onacceptabele geurontwikkeling (schaal 4)

De mediaan van de gevonden waardes moet lager liggen dan schaal 4.

[Translate to Nederlands:] Geruchsreklamation

[Translate to Nederlands:] Als Endverbraucher haben Sie im Falle einer Geruchsbildung die Möglichkeit,  über die GUT-Geschäftstelle eine sensorischen und falls notwendig auch eine chemische Prüfung zu beantragen. Das sorgfälltig in Aluminiumfolire verpackte Muster (Mindestgröße DIN A4) wird von einem der GUT-Prüfinstitute hinsichtlich der Geruchsbildung oder der VOC-Emissionen untersucht.

Bite setzen sich vorher telefonisch mit der GUT Geschäftstelle in Verbindung, da erfahrungsgemäß ein kurzes Vorgespräch die Barbeitung erleichtert.

Odour testOdour testGeruchsprüfungGeur test

Emissie en geur

Download report

 Meer over:


© 2010-11-08 | www.pro-dis.info
Alle voorgebe*houde rechten.